HALAMAN PRINTING & PACKAGING HEADQUARTERS

ESENTYURT - 2016

CONCEPT DESIGN & IMPLEMANTATION

In the management offices and reception sections of the factory of Halaman Printing in İstanbul, Esenyurt which gives services  to many international corporations in domestic and international packaging, packing products and graphic design printing, the dream of an  alive and dynamic  office has been realized as a result  of the exchange of ideas with the office users.

 

In the office environment, the institutionalized corporate identity has been brought forth. Integrated with the technology, the user communication has been carried to the highest level,  and also its concept for  the utilization of the natural light in maximum levels was designed in  a  way to obtain a spacious view by  adding the daylight more into the space. While all the departments were designed with a transparent and fluid style that reflects the modern operation culture of the brand within themselves, the needs of the office and user demands have been  taken into consideration. While in every department different working units  have been oriented accordingly to functioning, personal locker systems have been added for all the personnel. The working, meeting, instruction and seminar areas of the departments have been integrated with social areas for the personnel to be able to getting away from the intensity and stress of the working life.

The positioning of the management office in highest floor has been turned into the advantage of having the daylight in the space at a maximum level, have managed to take  clean air into the office by using ‘skylight’ windows in cafe and circulation areas.

 

A  simple style has been caught with the use of materials such as  marble, natural wood and metal in the manager rooms. Every manager’s room has planned together with their recreational rooms, as well.

For to use on the panels and the seperating glasses, designed for all the office walls, a colorful interior space experience whose energy is high, has been targeted by  fictionalizing graphic works flowing within each other. For increasing the motivation of the operation team,  an innovatory approach has been displayed on the lightings, the lounge suits and floor coverings in the dining hall and various social areas have been created.

Because of a great  importance was given to the lighting  design, the linear pendant lightings which were used in the Halaman Press Office and in the dining hall were designed special for the project.