ECOSTAR HEADQUARTERS

ISTANBUL - 2014

CONCEPT DESIGN & IMPLEMANTATION

ECOSTAR – Termoheat Inc., is a company whose past is dated back to so old times and which is  one of  the  leading companies of the sector to which it belongs.

The company, whose first foundation had extended to the year of 1967, in the production facilities in Maltepe, and then later in 1997, moved to  the production facilities of today in Çorlu, but continued to operate in the old production facilities in Maltepe  as the head office of the Company. However, over the years, a need has risen for the head office’s moving to a new point, which was more convenient in terms of its physical conditions and  in a way, for to provide the opportunity of company development. 

Kartal region which is  rapidly developing, has been selected as the location and the Monumento Kartal Project, one of the most prestigious Projects of the region, has been selected as the head Office, as well. The  Monumento Kartal Project, due to its being near to the Anatolia Courthouse, was planned as having  independent 10 separate Offices in each floor and a 15- storey block, as a result of a planning oriented mostly  towards the law firms and lawyers. ECOSTAR bought the whole of a  floor with the aim of using as an office floor, during the Project’s  construction stage. The plan alternatives were started to be studied, in the light of the information taken in the  first negotiations about the Project  and  on the intra-company planning and structuring set-up. Of course, while we were making this planning, the building, in which ten separate offices in each floor were envisaged to be placed, raised  some physical difficulties to us. For this reason, there were some elements in the planning of the intra-floor circulation areas and the allocation  of the wet volumes   which were binding and impossible to be changed, though we wished to do so. 

Also, in each department, visuals which reflected the firm applications and products, were frequently  given place. In the facade of the building, the floor garden and terrace which were placed  in every floor, were designed as to have  the workers    relieve their tiredness of   the intense work rhythm  and having  a rest. Carpets were used in all the departments (Interface-Straightforward). Furniture, cabinets, work tables were all designed according to their places and  as special designs. Generally, in the predominantly white office furniture,  in certain places,  differences were created.  Besides the administration offices’ floor coating was carpet, all the furniture were in natural wood colour and texture. In certain parts, by solving the  wooden ceilings  and the lighting  together, integrity was provided. The illumination elements were selected from the products of  Kreon and Avolux firm.